Bok

Ida Larmo sikret seg Bragepris i kategorien Åpen klasse: sakprosa for barn og unge. Nå er hun nominert til en annen gjev pris.

Dette er de nominerte til Kulturdepartementets barne- og ungdomslitteratur-priser

23 forfattere, illustratører, tegneserieskapere og oversettere er nominert til de gjeve prisene.

Publisert Sist oppdatert

De nominerte til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2022 er klare. Det deles ut pris i sju kategoriene: Litteraturprisen, bildebokprisen, fagbokprisen, tegneserieprisen, debutantprisen, illustrasjonsprisen og oversetterprisen.

De nominerte i litteratur-kategorien er Endre Lund Eriksen (for «Minus Mamma»), Erna Osland (for «Spring!») og Asbjørn Rydland (for «Terra Victoris»).

I andre kategorier finner vi profiler som Ida Larmo, som er nominert til fagbokprisen med den dokumentariske tegneserieboken «Rigel – urettens ekko». Larmo har fått mye oppmerksomhet for boken – og det vanket også Bragepris på henne i november.

Larmo konkurrerer om fagbokprisen med Line Renslebråtens «Helter fra dyreriket» – og Peder Samdals «Mer enn en klubb».

Av andre kjenninger finner vi Hans Jørgen Sandnes, nominert i tegneserieklassen for «Dypfryst (Krypto 5)», mens Anna Fiske er nominert til illustrasjonsprisen for illustrasjonene til Alf Kjetil Walgermos Barnebibelen. Vibeke Saugestad har på sin side landet nominasjon i oversetterklassen, henholdsvis for oversettelsen av Angie Thomas’ «Betongrose».

Prisutdelingen ved kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal gå av stabelen fredag 24. mars, fremgår det av pressemeldingen.

Kulturdepartementet foretar årlig en premiering av årets beste barne- og ungdomsbøker, og det er Norsk barnebokinstitutt som administrerer jury og prisutdeling.

Powered by Labrador CMS