Bok

Ingrid Berglund nominert til krimpris

Ingrid Berglunds «Den svarte svanen» er én av fem nominerte til Sølvkniven 2022.

Publisert Sist oppdatert

­Sølvkniven ble innstiftet i 2018 og er en av svært få krimpriser i Norge. Den deles ut 23. mars i forbindelse med krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» i Randaberg. Anne Holt og Agnes Matre er blant tidligere vinnere. Les mer om prisen her.

– Jeg er veldig glad for at «Den svarte svanen» er blant de nominerte til Sølvkniven, sier Berglund, som startet en ny krimserie i 2022.

– Det er inspirerende å vite at mitt nye krimpar, Oda og Reidar, har fått en så fin mottagelse.

Bok 2 i serien, «En skygge på min grav», lanseres i april i år. Her blir vi med dødsboadvokat Oda Krohgs på et oppdrag som er like enkelt som det er prestisjefullt: å følge klare instrukser i en fremtidsfullmakt og fordele boet til en anerkjent advokat og tidligere krigshelt. Jobben er en gavepakke til Oda og Reidars skrantende advokatpraksis, og vil kunne gi dem både respekt og økt kundemasse. Og lenge ser alt ut til å gå bra – hadde det ikke vært for Odas aldri hvilende nysgjerrighet.

Det er nysgjerrigheten som får henne til å gjøre noen undersøkelser rundt et maleri som dukker opp på merkelig vis. Maleriet har en hemmelig historie som har ligget begravd siden krigens dager, noe det viser seg å være gode grunner til. Og der hvor det er dype hemmeligheter, er det også løgn og livsfarlig bedrag. Oda og Reidar vikles til slutt så langt inn i dramaet at de selv blir en del av det. Og kanskje var det nettopp det som var meningen helt fra starten av.

Powered by Labrador CMS