
Trond Moi lanserer bærekraftig «Farmen»-kokebok.
Strix Televisjon/TV2
Tidenes første «Farmen»-kokebok er en hyllest til én bestemt person
Trond Moi (53)
- Yrke: Kokk, kokebokforfatter og restauranteier
- Utdannelse: Kokk
- Bosted: Kristiansand
- Aktuell med boken: «Maten & Moi»
- Forlag: Egmont people
Hvorfor har du skrevet denne boken?
– Jeg deltok på «Farmen kjendis» og lagde masse god mat av begrensede ressurser.

Hva er de viktigste poengene som kommer frem?
– Få det beste ut av råvarene, på enkel god og bærekraftig måte.
Hvilke nye synspunkter og/eller teorier presenteres?
– Gå tilbake til kulturen for 100 år siden der ingenting kastes og alt blir utnyttet.
Hvilke utfordringer møtte du underveis i arbeidet med bokprosjektet?
– Lagde boken på kort tid for å rekke finaledato på tv-program som ble sendt parallelt.
Er det noe spesielt som kjennetegner din måte å jobbe på?
– Jeg jobber med sjel og legger masse kjærlighet i det jeg gjør.
Hva vil du oppnå med boken?
– At folk stopper mer opp og lager god stemning rundt et middagsbord.
Hva vil du at leseren skal sitte igjen med etter å ha lest den?
– Lyst til å være med på å redde mat og skape god stemning.
Hvis flere forfattere: Hvordan jobbet dere sammen om bokprosjektet?
– Medforfatter Nona Lødmel og jeg jobbet tett sammen både fysisk med matlaging og teams med inngående dybdeintervjuer.
Kan du nevne én person du håper leser boken?
– Min mor – fordi den er en hyllest til henne.
Hvilken bok vil du anbefale andre å lese?
– Min mor og fars historie med Edvard Hoem.
Hvilken forfatter har betydd mye for deg?
– Edvard Hoem, han har belyst mange temaer som berører meg med tanke på oppvekst og vår historie.
Hvis du måtte velge?
Jo Nesbø – Karl Ove Knausgård
Espresso – Filterkaffe
Musikk – Podkast
Avis på papir – Avis på nett
Dagens Næringsliv – Klassekampen
Åsne Seierstad – Tor Bomann-Larsen
Lese bok – Høre bok
Sakprosa – Skjønnlitteratur
Film på kino – Film hjemme
Ved sjøen – På fjellet