I dette bokessayet tar naturfilosof Sindre Brennhagen for seg bøkene Til dyrene. Sannheten om norsk dyrevelferd (2023) av Norun Haugen og Hva vi spiser når vi spiser kjøtt. (2023) av Kristian Bjørkdahl og Karen V. Lykke. Illustrasjonsbilde.

Bokessay

Villedende fortellinger og ubehagelige sannheter om norsk kjøttindustri

Leser man dem opp mot hverandre, avtegnes et bilde av en næring som driver rovdrift på så vel mennesker som dyr. Ingen annen betegnelse enn «krise» kan brukes om tilstanden for norsk kjøttindustri.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Samtiden - nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler og e-utgaven.
For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Samtiden
Nett og papir
3 mnd

99,- 329,-

KJØP

Samtiden
Nett og papir
12 mnd

1299,-

KJØP

Samtiden
Nett
1 mnd

1,- 90,-

KJØP

Samtiden
Nett
12 mnd

999,-

KJØP

Powered by Labrador CMS