Foto
Outland forlag
Ms Marvel

«Nesten normal»

Publisert: 2. april 2022 kl 08.00
Oppdatert: 4. april 2022 kl 08.39

Ms Marvel «Nesten normal» ble sluppet 1. april. Tegneserien har inspirert den kommende TV-serien som slippes på Disney+ 8. juni. 

Kamala Khan bor sammen med sin pakistanske familie i Jersey City, med utsikt over Hudson-elven mot Manhattans larmende storbykaos. Kamala er flink på skolen, som hun har fått streng beskjed om hjemme, og oppfører seg pent, akkurat som hennes store idoler Captain Marvel og Avengers. Utover hennes store ønske om å gjøre den gale – og til tider strenge – familien stolte, vil hun mest av alt bare være en helt vanlig jente, som drar på helt vanlige fester, med sine helt vanlige klassekamerater.

Foto
Outland forlag

Om ikke livet som tenåring i utgangspunktet var komplisert nok, kommer Thanos midt i det hele, og detonerer sin terrigen-bombe, som sender en tåke ut i jordens atmosfære, så mennesker med bestemte genetiske egenskaper plutselig utvikler superkrefter! Kamalas liv har ikke vært det samme siden. Med sine nyoppdagete evner, må hun finne seg selv på et helt annet plan enn en vanlig tenåring. Er hun først og fremst superhelt, familiekjær eller muslim? Er hun overhodet i stand til å håndtere sine enorme krefter, eller vil ansvaret vise seg for tungt for hennes skuldre? Og hva sier far og mor om det hele?