DP helg

Bugge Wesseltoft kommer med soloalbum.

Bugge Wesseltoft slipper soloalbumet "Be Am"

Publisert Sist oppdatert

Helt siden Bugge Wesseltoft grunnla Jazzland Recordings, har han engasjert seg i en rekke gruppeprosjekter og samarbeid som New Conception of Jazz, duoer med Sidsel Endresen, Henning Kraggerud, Henrik Schwarz, samt Bugge and Friends, og OK World! Og selvfølgelig supertrioen RYMDEN. Det er imidlertid i hans solomateriale vi kan skimte den sanne sjelen til en av Norges viktigste jazzmusikere.

På soloalbumet "Be Am", har Wesseltoft latt sine kreative impulser vandre - ingen forhåndsinnstilte regler for komposisjon og produksjon, ingen forpliktelser til å bruke elektronikk. Dette er ren spilling og komposisjon, hvor musikken snakker fritt på alle måter.

– Dette albumet ble til i en utfordrende tid for oss alle, sier Bugge.

– Det var uunngåelig at all usikkerheten, tvilen og frustrasjonen som var til stede skulle gjenspeiles i musikken, men den ble laget med bevisstheten om at tider som disse kommer og går og at alt vil ordne seg til slutt. Selv om det alltid er kunnskap om at det er lys i enden av tunnelen, prøver du å finne en måte å holde tunnelen opplyst på. Kanskje bare akkurat nok til å komme deg gjennom.

Mange av stykkene her har følelsen av å være ordløse sanger. Ingen ord trengs når tonene formidler alt som skal være til stede på låter som "Tide" eller "State". Bidraget til Håkon Kornstad på overgangen fra "Emergence" til "Roads" skifter stemningen fra fred i ensomhet til fred i selskap.

Powered by Labrador CMS