Fabeldyr: Margrete Skretting Bergset, Levina Storåkern, Herman Wildhagen, Matias Christoffersen, Joachim Mørch Meyer, Emil Horstad.
Foto
Fride Nøstdahl Hjelle

Fabeldyr debuterer med låta Vårtegn

Publisert: 12. mars 2022 kl 08.00
Oppdatert: 12. mars 2022 kl 08.00

Sammen skriver de musikk i moderne visetradisjon preget av samspillet mellom jazzmusikere og folkemusikere. I 2022 utgir Fabeldyr musikk for første gang med singelen “Vårtegn” som slippes 18. mars.

Sangen “Vårtegn” skildrer gjensynsgleden etter lengselen. Vokalist og vinner av NOPA-stipendet 2018, Margrete Skretting Bergset, skrev teksten på bussen en tidlig vårdag i 2020. Her trekker hun en parallell mellom vårens mange etterlengtede oppvåkninger og hjemkomster, og gjensynet med en gammel venn. Denne gleden gjenspeiles i sangens drivende bass-ostinat og feel-good melodi skrevet av Joachim Meyer og Matias Christoffersen.  

“Vårtegn handler om forventningene og gleden som oppstår når våren vekker naturen til liv igjen, men også om å savne noen man er glad i. Jeg ble inspirert av Mummitrollets venting på at Snusmumrikken skal komme hjem hver vår, og av å ha en bror som studerer utenbys under pandemien.” – Margrete Skretting Bergset (2021).

Margrete Skretting Bergset - Vokal

Levina Storåkern - Fele

Matias Christoffersen - Piano

Saken fortsetter under annonsen

Herman Wildhagen - Akustisk gitar

Joachim Mørch Meyer - Kontrabass

Emil Horstad - Trekkspill