Helge Lien Trio slipper singelen «Meles Meles Revisited».
Foto
CF Wesenberg

Helge Lien Trio slipper siste smakebit før nytt album

Publisert: 22. januar 2022 kl 08.00
Oppdatert: 22. januar 2022 kl 08.00

Helge Lien Trio har bemerket seg som en av Norges mest fremadstormende jazztrioer og har opparbeidet seg et betydelig publikum internasjonalt. Etter suksessen med jubileumsutgivelsen «10», som har rundet over 7 millioner streams, sikter trioen nå mot sin neste albumutgivelse.

Fredag 21. januar slipper de singelen «Meles Meles Revisited», som er siste smakebit før de gir ut selve krona på verket: albumet «Helge Lien Trio Revisited».

Originallåten «Meles Meles» kom ut i 2011 på det Spellemannsnominerte albumet «Natsukashii» som mottok glitrende omtaler både i Norge og internasjonalt. «Meles Meles» er latinsk for ordet «grevling».

 Albumet med det japanskklingende navnet«Natsukashii» er inspirert av perioden hvor jeg giftet meg med en over gjennomsnittet Japan-interessert kvinne. Hun og jeg begynte å kalle sønnen min for «grevlingen», og dette kallenavnet brukes den dag i dag. «Meles Meles» ble skrevet som en nattsang til ham og ble faktisk også et pek til det neste albumet som vi slapp i 2014: «Badgers and Other Beings», minnes Helge Lien.

Den nyinnspilte utgaven «Meles Meles Revisited» er en nydelig, meditativ stemningslåt, som flyter avgårde gjennom natten og tar lytteren med på en reise inn i drømmeland.

 Denne låta egner seg veldig godt når man ønsker å senke skuldrene etter en lang dag med stress og mas, eller roe pulsen litt før man skal legge seg. Den har også en liten b-del med et lite snev av atonalitet i seg, for å liksom bryte opp det vakre og sette det i perspektiv, forteller pianisten før han fortsetter:

 Vi ville ta med denne låta på albumet «Helge Lien Trio Revisited» som kommer ut til våren, fordi vi mener denne fortjener å komme frem i lyset igjen, ikke minst pga. Johannes Eicks nydelige strykemelodi.

Saken fortsetter under annonsen

 Den har originalt heller aldri vært med i live-repertoaret, så det er fint å nå kunne løfte den frem igjen både på den kommende plata og på settlisten. Så nå får «Meles Meles» endelig den plassen den fortjener: på scenen, avslutter Lien.

Helge Lien Trio byr lytteren på nordisk pianotriojazz på sitt inderligste, mest vare og fantasifulle. Fredag 21. januar slipper de singelen «Meles Meles Revisited» på Ozella Music, som er siste smakebit før trioen gir ut selve krona på verket: albumet «Helge Lien Trio Revisited» til våren.