Julie Dahle Aasgård.
Foto
Lillian Julsvik

Julie Dahle Aagård slipper ny singel

Publisert: 23. april 2022 kl 08.00
Oppdatert: 23. april 2022 kl 08.00

I Baby Blue blander Julie Dahle Aagård flere stilarter med akkompagnert av en fantastisk jazzkvartett. Sangen er spilt inn på Musikkloftet hos Vidar Lunden, og er starten på historiefortellerkonseptet der Aagård formidler ulike historier om og fra forskjellige kvinners liv.  

– Låta er den første av ni forskjellige historier om kvinner / jenter. Kvinner jeg har lyttet til åpenlyst, i skjul, eller lest om. Hver kvinne forteller den historien som preger livet deres mest akkurat nå, forteller Julie Aagård.

Uten å avsløre for mye om hva sangen handler om, sier en litt hemmlighetsfull Aagård: 

– En låt om det som holder skjult, den vi ikke vil være, men den vi kanskje er, innimellom. Rollene vi spiller som mennesker. Spillet vi må spille. Innrømmelser. Hemmeligheter. Et litt mørkt bakteppe rent tekstlig, som jeg har valgt å lysne musikalsk med den gode gamle rumbarytmen fra et stueorgel fra 80-tallet. Baby Blue er en forførende og forvirret sjel, som har svingt seg og danset lett med livets fristelser uten tanke på morgendagen. Innrømmelsens time har kommet og masken skal av. Morgendagen var langt unna, men nå er den her.

Julie Dahle Aagård er fra Flatanger i Nord-Trøndelag. Kjent som en veteran i det norske musikkmiljøet, med utallige opptredener med Norges fremste musikere og orkestere bak seg. Hun har utdannelse fra Jazzlinja i Trondheim og flere roller i norsk teater på cv-en. Aagård har jobbet som artist og skuespiller i en årrekke, og gitt ut flere plater. Hun ble nominert til Spellemansprisen i kategorien Årets kvinnelige artist for albumet Stompin´ Feet. 

Saken fortsetter under annonsen