DP helg

Metteson er ute med ny single.

Metteson med ny single: Come Cry

Publisert Sist oppdatert

Artisten hylles verden over, lanseres i Europa på utvalgte konserter under Auroras europaturné og omtales som selve lyden av fremtiden. Come Cry er en euforisk pophymne om det å være en skulder å gråte på for de som virkelig trenger deg.

– Dette høres ut som fremtiden: uforskammet storslått kaleidoskopisk pop, skriver The Guardian om norges neste store popstjerne.

Come Cry er en euforisk pophymne om det å være en skulder å gråte på for de som virkelig trenger deg – og en låt tusener av nye fans garantert vil trykke til brystet når Metteson skal lanseres i Europa på utvalgte konserter under Auroras europaturné til våren.

For Sverre Breivik, som er multikunstneren bak Metteson, startet 2021 med å bli pekt ut som årets debutant av en samlet norsk musikkbransje. Etter lanseringen av den kritikerroste EP-en Convince Me, en monumental opptreden av Under Your Shirt på Lindmo – samt utmerkelsen årets stjerneskudd under Bylarm – avsluttet Metteson gjennombruddsåret med å bli valgt ut til The Guardian sin prestisjefulle Ones To Watch-liste for 2022.

– Come Cry er et nyttårsforsett

– Det kan være vanskelig å ta det første skrittet om du mistenker at noen ikke har det bra. Jeg skal ikke påstå at jeg alltid er den første til å strekke ut en hånd, og instinktet mitt er ofte å trekke seg tilbake når jeg ser signalene. Come Cry er et nyttårsforsett: ikke vik unna dype følelser, krangler og tøffe tider. Ikke hold avstand ut av frykt – ta kontakt med vennene dine og vær den skulderen å gråte på. For den trenger jeg selv noen ganger, sier Metteson selv om singelen.

Til Europa med Aurora

Med sin unike kunstneriske touch og kombinasjon av store følelser, popteft, dans og teater, har Metteson blitt hyllet som et sjeldent talent av en scenepersonlighet.

En konsert med Metteson er like intenst rørende, som det er overveldende og personlig. Nå tar han det spektakulære liveshowet sitt til veien, som support for Aurora under hennes Storbritannia- og Irlandturné, som blant annet inkluderer en konsert på 02 Brixton Academy 6. april 2022.

Sammen med de anerkjente produsentene Matias Tellez (Girl in red) og Vetle Junker (Aurora) lager Metteson musikk for dansegulvet, og er like inspirert av teateret, som han er av Perfume Genius, ABBA, George Michael, Robyn og Christine and theQueens.

Trioens etos handler om å sette melodien i fokus, skape hymnerisk frihet og finne “viljen” til en sang. Dette har ledet til popgull, klart for et internasjonalt publikum.

Come Cry ble sluppet 26. januar.

Powered by Labrador CMS