DP helg

Ny singel fra Moskus

Publisert Sist oppdatert

Med singelen «Hjorten i skogen» letter Moskus på sløret og gir en smakebit av noe av det lytteren har i vente på albumet «Papirfuglen». Her viser trioen at de forvalter sin egen improvisasjonstradisjon av særegen signatur og rike klangpalett, samtidig som musikken formidles med en letthet og inkluderende åpenhet.

«Hjorten i skogen» beskrives som et flettverk av glade tråder som veves sammen til en musikalsk reise. Munter groove og perkussiv eleganse, samtidig vandringslek i synth og kontrabass, velplasserte harmonier og klokkespill er blant ingrediensene.

– Vi ønsket at dette improviserte strekket skulle ha en viss varighet, og på den måten beskrive en slags vandringsreise. Mens man sakte beveger seg bortover så vil ulike linjer og tråder veves sammen og skape både små og store historier, både sammenvevd og alene. Musikken og historien vil oppleves forskjellig ut fra om man har de korte eller lange brillene på mens man lytter, sier bandet.

Fra debutalbumet Salmesykkel i 2012, via Mestertyven (2014), Ulv Ulv (2016), Mirakler (2018) og Live på Victoria (2020), til Papirfuglen nå i 2022 har Moskus markert seg som et av de mest levende bandene innen norsk jazz og improvisert musikk. En fot i fundamentet, en fot i framtiden og kontinuitet er nøkkelord som har gitt seks plateutgivelser, fire spellemannprisnominasjoner og har gjort at trioen for alvor har satt sitt preg på den samme arenaen det siste tiåret.

Powered by Labrador CMS