Foto
Kasia Kowalczyk

SkarWorX - "Yearn / Exhale"

Publisert: 12. mars 2022 kl 08.00
Oppdatert: 12. mars 2022 kl 08.00

– Yearn/Exhale» er en sjangeroverskridende låt, der jeg bevisst blander forskjellige lydunivers. Låten beveger seg fra rytmisk, og lo-fi klubb, med masse trommer og vokal samples, og transformeres så gradvis over i en grandios og mer ambient pianodel, inspirert av blant annet den tyske komponisten og pianisten Nils Frahm. For min del er dette en låt som oppsummerer hele albumet i en og samme låt. Gleder meg veldig til å slippe den!, sier SkarWorX.

Med SEED - X vol. 2, som slippes 10.mai 2022, markeres en mørkere og mer elektronisk fortsettelse av det sjangeroverskridende landskapet presentert i debutalbumet, og vi hører referanser til både Olafur Arnalds, Floating Points, Four Tet, Trentemøller, Jon Hopkins og Nils Frahm. Musikken er elektronisk og organisk på samme tid, melodiøs og filmatisk, og flere av låtene kunne vært soundtracket til en rekke HBO-serier. 

Bak musikken og navnet SkarWorX finner vi den norske pianisten, og produsenten Øystein Skar, som er mest kjent for sitt arbeid med bandet Highasakite, som han var en del av fra 2011 til 2017. Bandet utga i denne perioden tre album, hvorav to solgte flere ganger platina. Videre vant bandet i samme periode to spellemannpriser, headlinet Øyafestivalen og solgte ut Oslo Spektrum. Siden 2017 har Øystein også gjort suksess med bandet LÖV, som blant annet gjestet både «Senkveld» og «Christine live på P3» i 2020. SkarWorX signerte med det internasjonale musikkselskapet Sizzer, mars 2022. 

Saken fortsetter under annonsen