Fagdøgn for musikere arrangeres av Kulturtanken, Marked for Musikk, Creo og ØKS 19.-20. oktober
Foto
Lars Opstad

Nytt prosjekt skal gi flere gode konserter til de yngste

Publisert: 19. juni 2021 kl 09.00
Oppdatert: 19. juni 2021 kl 09.21

Sammen med Marked for Musikk, Kulturtanken og Creo inviterer de for første gang til Fagdøgn for musikere 19.-20. oktober under Marked for Musikk i Larvik.

– Fagdøgnet blir et eget program som er skreddersydd for musikere som ønsker å lære mer om hvordan de lager gode konserter for de yngste målgruppene. Målet er å inspirere musikerne og øke kompetansen om dette publikummet. I løpet av to dager vil de få oppleve og evaluere et mangfold av spennende nasjonale og internasjonale produksjoner, delta i relevante workshops og seminarer og få et stort nettverk i denne delen av bransjen, forteller Stokkenes.

Trenger ikke erfaring

Musikere trenger ikke å ha erfaring fra å jobbe med barn og unge for å søke om plass på Fagdøgnet. Det viktigste er at de er motivert, og at dette er en målgruppe musikerne ønsker å lære mer om og lage ting for.

Marked for Musikk er Norges største visningsarena for konserter rettet mot barn og unge, og arrangeres i Larvik hver høst. Det er en viktig møteplass for arrangører fra Den kulturelle skolesekken, kulturhus, festivaler og biblioteker. Der kan arrangører oppleve og finne konserter for sine unge publikummere.

– ØKS fått henvendelser fra musikere som lager eller ønsker å lage konsertproduksjoner for barn og unge, men ikke har nettverket på plass, oversikten over hvor de kan spille eller vet hvordan de kan komme inn i DKS-systemet. Samtidig har arrangører vi har kontakt med uttrykt at det er lenger mellom de virkelig gode konsertene for barn og unge. Det var derfor tydelig at et tilbud som Fagdøgnet er etterlengtet og nødvendig, sier Stokkenes.

Pilotprosjekt

Fagdøgnet gjennomføres som et pilotprosjekt i år, med 10-15 deltakerplasser, avhengig av eventuelle smittevernstiltak. Målet er at dette kan bli et fast årlig tilbud framover. Arrangørene har også tatt hensyn til den krevende situasjonen mange musikere har levd med det siste året, og sikret at deltakelse på Fagdøgnet er gratis.

– Program, reise og opphold dekkes for de heldige som får plass på Fagdøgnet, noe som har vært mulig å tilby takket være et veldig godt samarbeid mellom Marked for Musikk, Creo, Kulturtanken og ØKS. Det er også veldig gøy at NOPA har tro på prosjektet og har reservert to av plassene til sine medlemmer, sier Stokkenes.

Hun legger til at det, etter en så krevende periode, er ekstra gøy å kunne starte et tilbud som vil gi musikere enda flere kreative bein å stå på og flere muligheter for arbeid framover.

Torsdag 24. juni åpner søknadsportalen for alle som ønsker å delta på tidenes første Fagdøgn i oktober. Søknadsfrist er 15. august.

Fagdøgn for musikere: arrangeres 19.-20. oktober, samtidig som Marked for Musikk i Larvik.

Mer info og søknadsportal