Birgitte Damberg Trio: Fra venstre Birgitte Dahlberg, Åsmund Reistad og Per Einar Watle.
Foto
Linn Hoff Florin

Birgitte Damberg Trio ønsker vinteren velkommen i ny musikkvideo

Publisert: 6. november 2021 kl 08.00
Oppdatert: 6. november 2021 kl 08.00

Fredag 5. november slapp Birgitte Damberg Trio vinterlåta «Winterwaltz» med en tilhørende musikkvideo tegnet og animert av kunstneren Maria Marta Linero. Musikkvideoen, som er satt i et vakkert snølandskap, ble nominert til pris under animasjonsfilmfestivalen Supertoon i Kroatia.

Birgitte Damberg Trio leverer et helt unikt lydlandskap hvor jazz møter visetradisjonen, kombinert med elementer fra blues og samtidsmusikk. I trioens musikalske univers blir tekst og musikk formidlet gjennom tett samspill, varme og humor. Når de nå slipper «Winterwaltz» er det kjærligheten til den norske vinteren, og ikke minst naturen, som står i fokus.

– Musikken er skrevet av Åsmund Reistad, bassisten i Birgitte Damberg Trio. Han jobber mye med norsk folkemusikk, og det kan anes i «Winterwaltz», og min tekst bidrar til å løfte fram den vakre norske naturen. Jeg er daglig ute og går i skogen i nærområdet med hunden min, så mye av musikken og tekstene er skrevet ute i det fri. Der får jeg masse inspirasjon og nye musikalske frø blir sådd, forklarer vokalist Birgitte Damberg.

Bandet spiller ofte inn små strofer eller skriver ned tekstsnutter når inspirasjonen kommer, som så legger bort for å kunne jobbe videre med på et senere tidspunkt.

– Jeg var på jakt etter nettopp slike gamle kladder og innspilte ideer jeg kunne bruke til en ny låt, da jeg kom over skissen til «Vintervals» i Åsmunds skuffer. Her er det kanskje litt viktig å nevne at i tillegg til at Åsmund Reistad er en viktig del av Birgitte Damberg Trio er han også ektemannen min, forteller Birgitte og legger til at hun forelsket seg hodestups i den vakre musikken og heldigvis fikk lov til å lage tekst til låta.

– Den ble først skrevet på norsk og gitt ut i 2019 under navnet «Vintervals», og nå kommer den også i engelsk drakt med navnet «Winterwaltz».

Saken fortsetter under annonsen

Reistad er glad for at Birgitte fant akkurat denne låta i roteskuffen hans.

– Med hennes tekst til min komposisjon føler jeg at vi har klart å formidle det fine med vinteren: roen, stillheten og den kjølige lufta mot ansiktet, forteller bassist Åsmund Reistad.

Musikkvideoen, som er laget av den dyktige kunstneren Maria Marta Linero, ble nominert i klassen musikkvideo under animasjonsfilmfestivalen Supertoon i Kroatia.

– Nå ble den jo slått på målstreken av musikkvideoen til U2, men det kan vi nok leve godt med, smiler gitarist Per Einar Watle.

«Winterwaltz» er en låt som fungerer like bra i adventstiden og julestria, som i de kaldeste første månedene av året. Med Birgitte Dambergs fløyelsmyke og dype vokal, akkompagnert av Åsmund Reistad på ukulelebass og Per Einar Watle på gitar, gir denne singelen varme til sjela i den kalde tiden vi nå går inn i. Singelen «Winterwaltz» slippes fredag 5. november og feires med musikkvideoslipp.