DP helg

Lothepus.

Lothepus-dassen i elva

Nå får Erna Solberg de barna hun vil ha, og mens Snåsamannen får ta seg av smitten i Snåsa, tømmer Lothepus dassen i elva.

Publisert Sist oppdatert

Det fødes flere barn

Vi kan nok ikke regne med skikkelige lettelser i smittevernetiltak med det første. Grunnen er at SSB melder at landets kvinner har født flere barn mens landet har vært koronastengt. Slik går det når en skal holde til på hjemmekontor uke etter uke.

Er det noe Erna Solberg er opptatt av, så er det at det må fødes flere barn her i landet. Nå skjer det endelig. Det er ingen grunn til å sette stopp når trenden er så god.

I tråd med Kjell Ingolf Ropstads prinsipp, «klarer du ett barn, klarer du to», går Erna Solberg inn for at nedstengningen av samfunnet skal vare såpass lenge at folk rekker barn nummer to.

Korona i Snåsa

Det første koronasmittetilfellet er registrert i Snåsa kommune i Trøndelag, melder Trønder-Avisa. Det gjelder en kvinne som arbeider i en barnehage.

– At det til slutt skulle bli vår tur har vi regnet med, sier ordfører Arnt Einar Bardal (Sp) til Adresseavisen

Hun tar det pent. Ikke så mye å lage oppstyr av. Dessuten har de Snåsamannen i bakhånd. Han bør i det minst kunne sørge for at smitten ikke sprer seg.

Lothepus uten bobil-dass

Odda kommune har inngått en avtale med Leif Einar «Lothepus» Lothe om å etablere en bobilcamping der det etter hvert skal bli plass til flere hundre bobiler.

Da campingen åpnet i forrige uke, viste det seg at ikke alt var på stell. Det manglet do.

Tiril Bjørkvold fra Asker spurte Lothepus hva hun skulle gjøre for å tømme bobil-toalettet.

De fikk beskjed om at de kunne tømme dassen rett i elven like ved. Lothepus sier til VG at det får bli løsningen når kommunen ikke får kloakkanlegget til å fungere.

– Alt går direkte på sjøen uansett, forklarer Lothepus.

Det endte med at Bjørkvold fra Asker dro til en annen plass for å få tømt dassen.

Det synes ordfører i Ullensvang kommune, Roald Aga Haug, var bra, for det går ikke an å tømme dassen i elva. Det er bare noe Lothepus finner på. Han kan si hva han vil, men fullmakt til å la folk tømme dassen i elva har han definitivt ikke.

Ukens sitater

Det ble ikke mye rock'n'roll

(Aftenposten) Leder i Høyres programkomité, Linda Hofstad Helleland, innrømmer av programmet ble ikke helt slik hun hadde tenkt seg.

Kineserne blir stadig eldre

(Klassekampen) Myndighetene har ennå ikke bestemt hvor gamle folk får lov til å bli.

Brann spill bekymrer – måten de snakker på bekymrer nesten mer

(Bergens Tidende) Formsvikten er så total at den har rammet tungebåndet til spillerne.

Høie og Nakstad sitter på skulderen din og blir veldig skuffet om du klemmer bestemor eller glemmer håndspriten

(Morgenbladet) Professor Torkel Brekke om de som ser oss hele tiden.

Powered by Labrador CMS