Ap-politiker Arild Grande gir seg etter 16 år på Stortinget. Nå skal han sikre norsk tv- og filmindustri mer penger.
Foto
Ole Martin Wold / NTB

Etter 16 år på Stortinget venter jobb i tv-bransjen

Publisert: 8. oktober 2021 kl 09.06
Oppdatert: 8. oktober 2021 kl 09.06

Det skriver Kampanje.

Det er en av landets mer rutinerte stortingspolitikere som har takket ja til å lede et nytt prosjekt i regi av Virke Produsentforeningen.

– Jeg valgte å ikke ta gjenvalg i fjor vår. Etter 16 år på Stortinget var tiden moden for å søke nye utfordringer, sier Arild Grande til Kampanje.

Han skal jobbe for å bedre rammebetingelsene for norsk film- og TV-produksjon. Også dataspill ligger inne oppdraget som Arild Grande nå har tatt på seg.

Selv om Grande de siste fire årene har sittet i Arbeids- og sosialkomiteen, er ikke kultur- og mediepolitikk ukjent landskap for Grande. Ap-politikeren satt lenge i Familie- og kulturkomiteen og var også mediepolitisk talsperson i partiet i mange år.

– Det blir en overgang med et liv «utenfor murene» på Stortinget etter så mange år som stortingspolitiker, men å få jobbe med film og medier var drømmen. Det er noe av det mest givende og spennende jeg jobbet med i alle disse årene, sier han til Kampanje.

På spørsmål om han blir å se i gangene på Stortinget, svarer han at det er åpenbart at myndighetene må ha tett dialog med en samlet bransje dersom det skal være mulig å utvikle tiltak som styrker hele verdikjeden innen film, serier og spill og samtidig sikrer norsk innhold, kultur og identitet i den nye medievirkeligheten. Her ønsker Virke Produsentforeningen å bidra, sier Grande.