Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår» er plukket ut til å få sin verdenspremiere på den Internasjonale Dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA).
Foto
Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Trond Giske-film til verdens største dokumentarfilmfestival

Publisert: 19. oktober 2021 kl 15.37
Oppdatert: 19. oktober 2021 kl 15.38

Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår», har blitt invitert til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Det samme har ungdomsdokumentaren «Bortebane».

Det er dokumentarist Håvard Bustnes som har laget filmen om Trond Giske. Filmen ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering, heter i omtalen av filmen fra Norsk filminstitutt.

Nå skal dokumentaren få verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA.

Regissør Håvard Bustnes gleder seg over at filmen vil bli presentert for både det lokale publikum, distributører, TV-stasjoner og festivaler fra hele verden.

– Det er alltid spennende å bringe en film med et helnorsk tema ut til et internasjonalt publikum, sier han via pressemeldingen.

Bustnes har tidligere blant annet laget «Hatets vugge» – en film om den nynazistiske Gyllen daggry-bevegelsen i Hellas. Også denne filmen fikk verdenspremiere i konkurranseprogrammet på IDFA.

Kinodokumentaren «Bortebane» av Line Hatland har på sin side fått innpass i konkurranseprogrammet IDFA Competition for youth documentary. Filmen, som hadde norsk premiere sommeren 2020, handler om Norway Cup og alt som skjer der av vennskap, flørting, spenning, seire og tap.