Film og tv

Terje Formoe i et uvanlig rolig øyeblikk, her fotografert da han snakket om musikkarrieren utenom de sabeltannske sanger i 2016.

– Jeg kan være nådeløs og grusom, jeg også

NOTERT: Terje Formoe opplever stor suksess med den tegnede utgaven av Kaptein Sabeltann.

Publisert Sist oppdatert

– Det er to steder du kan gjøre akkurat hva du vil: Inne i hodet ditt og med animasjon, sier Formoe.

Han angrer ikke akkurat på at han oppsøkte Qvisten Animation for tre og et halvt år siden. Oppildnet av filmselskapets animasjonssuksesser, stilte han med et manus om den svartkledde som han konsekvent omtaler som «kapteinen».

Ti manusutkast, tre års arbeid og 45 millioner kroner senere går resultatet, «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant», for fulle seil på norske kinoer. Åpningshelgen ble årets beste for en norsk film med 79.197 publikummere.

Men at filmen er i ferd med å bli en publikumsskatt, fører ikke til at Terje Formoe føler for å «ta det rolig de neste hundre år». Tvert om.

Han forbereder også 2020-forestillingen i Dyreparken, som han lover «blir annerledes», og noterer seg erfaringer fra film nummer én. For nå begynner han å tenke på oppfølgeren, i det som i Qvisten-tradisjonen skal bli en trilogi.

– I hodet har jeg holdt på å bygge opp et univers rundt Kaptein Sabeltann i 30 år. Jeg kan tegne et verdenskart over hans verden. Jeg tenker allerede på hvordan vi skal gå videre og gjøre det enda mer spennende – neste gang, sier Formoe.

Powered by Labrador CMS