Scene fra filmen «Sparkekoret».
Foto
Fjordic Film

Fin pris til norsk kortfilm

Publisert: 23. november 2020 kl 13.41
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

Torfinn Iversen fikk nylig en gjev pris under verdens største barnefilmfestival.

Iversen er mannen bak kortfilmen «Sparkekoret», og søndag vant filmen voksen-juryens hovedpris under Chicago International Children's Film Festival, melder Vesterålen Online.

Filmfestivalen deler ut priser fra både en barne- og en voksenjury.

Dette er festivalens hovedpris, og den har den flotte tittelen First Prize Live Action Short Film. Prisen ble overrakt regissør Torfinn Iversen og produsent Julia Andersen online under filmfestivalen i Chicago.

Dette sikrer filmen plass videre i kampen om Oscar-nominasjon for beste kortfilm. Vinneren av den gjeve prisen under Children's Film Festival i Chicago er nemlig automatisk kvalifisert til å delta i oppløpet mot Oscar-nominasjon til Academy Award for Best Live Action Short Film.

«Sparkekoret», som er spilt inn på FilmCamp i Målselv, kunne i september ta med seg publikumsprisen under TIFF Junior i Tromsø.

Regissør Torfinn Iversen har også tidligere fått oppmerksomhet for sine filmer. Kortfilmen «Levis hest» fikk innpass i generation-programmet under Filmfestivalen i Berlin i 2012, mens kortfilmen «Myrhull» ble nominert til Amanda i 2018. Iversen debuterte som spillefilmregissør i 2017 med spillefilmen «Oskars Amerika».