Film og tv

Cinemateket i Oslo har vunnet en internasjonal pris.

Cinemateket vinner internasjonal pris

Cinemateket i Oslo er vinneren av ICTA – International Cinema Technology Association – sin pris, «Classic Cinema of the Year 2021».

Publisert Sist oppdatert

Gjennom mange år har Norsk filminstitutt lagt stor vekt på å perfeksjonere bildet og lydkvaliteten i Cinematekets to kinosaler.

Nå har dette arbeidet blitt lagt merke til utenfor landegrensene. Cinemateket i Oslo er nemlig vinneren av prisen «Classic Cinema of the Year 2021» fra ICTA – en pris som legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til visning av film på kino.

– Det er en stor ære for Cinemateket og Norsk filminstitutt å motta denne prisen, sier Jan Langlo, leder av Cinemateket. Han legger til:

– ICTA Classic Cinema of the Year Award er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats for å skape en høykvalitetskino i Oslo, og vi er en meget takknemlig og ydmyk mottaker av denne prisen.

ICTA er et globalt nettverk som samler profesjonelle innen film og kino fra hele verden. Hvert år tildeler den europeiske grenen av foreningen priser til kinooperatører som utmerker seg.

Powered by Labrador CMS