«De uskyldige», med Rakel Lenora Fløttum i en av hovedrollene, beskrives som en spenningsfilm.
Foto
Mer Film

«De uskyldige» åpner ballet i Haugesund

Publisert: 8. juni 2021 kl 10.25
Oppdatert: 8. juni 2021 kl 10.25

Spenningsfilmen «De uskyldige» skal til pers i Haugesund søndag 22. august når den får stå for åpningen av den tradisjonsrike filmfestivalen, fremgår det av pressemeldingen.

– Dette er definitivt ikke filmen for de mest ømfintlige, men et kraftfullt filmverk som blir sittende hos tilskueren, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

– Den norske filmfestivalen i Haugesund har lang tradisjon for å velge en åpningsfilm som siden preger den norske kinohøsten, og det satser vi også på med «De uskyldige», sier produsent Maria Ekerhovd,

Filmen, som er skrevet og regissert av Eskil Vogt, er også valgt ut til det prestisjefylte programmet Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes i år.

Vogt debuterte med filmen «Blind» i 2014, og han har også vært Joachim Triers faste manusmakker på filmer som «Louder Than Bombs» og «Thelma».

– Med den sterke kinohøsten vi står overfor er jeg er veldig glad for at den norske filmfestivalen velger «De uskyldige» som åpningsfilm. Det blir første gang vi viser filmen for et norsk publikum og vi gleder oss enormt til å vise filmen og til å få de første reaksjonene her hjemme, sier regissør Eskil Vogt selv.

I filmen spiller Rakel Lenora Fløttum og Alva Brynsmo Ramstad søstrene Ida og Anna som sammen med Ben (Sam Ashraf) og Aisha (Mina Yasmin Bremseth Asheim) oppdager ukjente og mørke krefter. Ellen Dorrit Petersen spiller søstrenes mor. I tillegg får vi se Morten Svartveit og Lisa Tønne, og samfunnsdebattant og journalist Kadra Yusuf debuterer som skuespiller i filmen.

De uskyldige får ordinær kinopremiere 27. august.