«De uskyldige», med Rakel Lenora Fløttum i en av hovedrollene, beskrives som en spenningsfilm.
Foto
Mer Film

«De uskyldige» er så rå at barna som spiller i den ikke får lov til å se den

Publisert: 23. august 2021 kl 11.30
Oppdatert: 23. august 2021 kl 11.34

Eskil Vogts nye film «De uskyldige» har allerede fått mye omtale, men det var først søndag kveld at den hadde norsk premiere, da den åpnet Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Verdspremieren fant riktig nok sted under filmfestivalen i Cannes tidligere i sommer, der den var tatt ut til det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard.

«En familie på fire er flyttefot. Det er sommer, og barna er overlatt til seg selv. Sammen med en jente og en gutt i det nye nabolaget utforsker de området og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas lek seg til noe mer, og de oppdager krefter de ikke ante de hadde. Men snart mister de kontrollen over dem», heter det om handlingen i «De uskyldige», som er film nummer to ut fra regissøren.

Den ble kalt «årets mest originale film i et norsk filmår som er det beste på svært lenge» av Aftenposten, mens NRK P3 skrøt av Eskil Vogts «stramme manus og kyndige regi».

Skuespillerne får ikke se filmen selv

Filmen er så rå at barna som spiller i den ikke får lov til å se den selv. Det skriver NRK i dag.

Når NRK spør barna hva folk vil sitte igjen med etter å ha sett filmen, svarer barneskuespillerne «traume» og «mareritt».

Selv om det er den første filmen de spiller i, synes de det er greit at de ikke får lov til å se det endelige resultatet.

Filmen var heldigvis ikke like skummel å spille inn:

– Jeg ble aldri redd eller skremt under innspillingen, sier Mina Yasmin Bremseth Asheim, som er ni år, til NRK.