Film og tv

Carl Martin Eggesbø spiller i «Kampen om Narvik».

Frykter å måtte utsette årets store julefilm: – Avventer fra time til time

Publisert Sist oppdatert

«Kampen om Narvik» skal etter planen ha premiere første juledag. Nå står produsentene i en situasjon der de ikke vet hva de skal gjøre.

Opprinnelig skulle storfilmen «Kampen om Narvik» hatt premiere første juledag i fjor.

På grunn av covid-19 og nedstengingen, valgte produksjonen å utsette premieren med ett år.

Planen er med andre ord at den har premiere om noen få uker, første juledag.

Men nå er smittetallene høyere enn noen gang, og det knyttes usikkerhet til hvorvidt det vil bli innført nye tiltak, spesielt etter at det er oppdaget flere tilfeller av omikron-varianten i landet.

– Står uten sikkerhetsnett

Foto Produsent bak filmen «Kampen om Narvik» forteller at de er i en situasjon der de ikke vet hva de skal gjøre. Foto: Berit Roald / NTB

Produsent Aage Aaberge forteller at de nå står i en situasjon der de ikke vet hva de skal gjøre.

– Norsk Filminstitutt har hatt en garantiordning kalt «kompensasjon for redusert billettsalg» pga Covid-19 pandemien, sier han, og legger til:

– Denne ordningen ble avsluttet i oktober i år, og vi står dermed uten sikkerhetsnett hvis vi gjennomfører premieren 25.12.21 som planlagt og pandemien utvikler seg i enda mer negativ retning og myndighetene innfører nye strenge regler som reduserer normal kinodrift.

– Det betyr at vi per dato står i en situasjonen hvor vi faktisk ikke vet hva vi skal gjøre, men avventer fra time til time, forteller Aaberge.

Håper ordning blir gjeninnført

Aaberge og Virke filmproduksjon har sendt brev til Kulturdepartementet der de ber om at departementet ser på en rekke tiltak, ifølge NRK.

Blant annet ønsker de at stimuleringsordningen skal bli gjeninnført.

Powered by Labrador CMS