Foto
«Snabba Cash», her med Evin Ahmad og Olle Sarri, er blant produksjonene som den svenske intimitetskoordinatoren Malin B. Ericson har jobbet med. Foto: Netflix

Intimitetskoordinatorer bidrar til bedre historiefortelling

Publisert: 1. juli 2021 kl 09.22
Oppdatert: 1. juli 2021 kl 09.22

Det mener intimitetskoordinatoren Malin B. Ericson – som var den aller første i dette nye filmbransjeyrket i Sverige.

Hun sier til SVT at tradisjonelt har sexscenene blitt improvisert på stedet, man har ikke snakket så mye om dem, eller utsatt dem til mot slutten av innspillingsperioden fordi de har vært vanskelige å ta fatt på.

– Man begynner å se på disse scenene på en annen måte, man lar dem være en del av fortellingen og ikke noe separat. Intimitetskoordinatorene har stor betydning for filmens storytelling og for narrativet. Regissøren har en visjon, og så kan vi finne en måte å nå den visjonen på uten å gå over noen personlige grenser, forklarer Ericson.

Hun har jobbet med produksjoner som «Snabba Cash» og «Vinterviken» og er nå er i gang med å intimitetskoordinere scener i innspillingen av SVT-serien «Hendelser ved vann», bygget på Kerstin Ekmans prisvinnende 1993-roman.

– Det er stadig flere produksjoner som bruker intimitetskoordinatorer i dag. Interessen er stor, produsenter ringer og spør om råd om de for eksempel trenger en intimitetskoordinator i en viss scene, sier Malin B. Ericson, som sier hun hele tiden får høre fra skuespillerne at «det føles sikkert og trygt og at det er gøy å jobbe på denne måten».