Film og tv

Skuespillerne Sofia Helin og Tobias Santelmann har hovedrollene i den norske storserien «Atlantic Crossing» som er inspirert av historien om kronprinsesse Märtha og hennes flukt til USA under 2. verdenskrig.

«Atlantic Crossing» nominert til Emmy

NRKs dramaserie «Atlantic Crossing» er nominert til en internasjonal Emmy-pris i kategorien beste TV-film eller miniserie.

Publisert Sist oppdatert

Sofia Helin og Tobias Santelmann spiller henholdsvis kronprinsesse Märtha og kronprins Olav i serien som er satt til krigens dag – og har vakt atskillig oppsikt her hjemme.

Serien har landet en nominasjon i selskap med den britiske serien «Des», sørkoreanske «It's Okay to Not Be Okay» og brasilianske «Todas As Mulheres do Mundo (All the Women in the World)».

Vinnerne vil bli annonsert under en seremoni i New York 22. november 2021.

Serien har hatt gode seertall her hjemme – og også ute der den har blitt vist, blant annet i USA, i regi av PBS og Amazon Prime.

Her hjemme har «Atlantic Crossing» også vært midtpunkt for diskusjoner som handler om TV-serier og filmer som tar utgangspunkt i ekte personer og historiske fakta, men som blander dette med dramaturgiske grep og oppdiktede elementer.

– At folk har andre meninger viser at dette er en serie som engasjerer. En dramaproduksjon om kongefamilien er nok et godt eksempel på en serie folk har ulike meninger om, uttalte dramasjef i NRK, Ivar Køhn, til Dagbladet i kjølvannet av kritikken.

Powered by Labrador CMS