Daniel Craig spiller James Bond for femte og siste gang i «No Time to Die», som gjorde den beste premieredagen for Bond-filmer i Norge sist fredag.
Foto
Matt Dunham / AP / NTB

Tidenes beste Bond-premiere i Norge

Publisert: 4. oktober 2021 kl 17.33
Oppdatert: 4. oktober 2021 kl 17.33

Inkludert førvisninger hadde «No Time to Die» spilt inn 11,4 millioner kroner ved inngangen til helgen, skriver Dagens Næringsliv.

På selve premieredagen fredag var beløpet 7,68 millioner kroner. «Spectre», som kom ut i 2015, spilte til sammenligning inn 7,63 millioner kroner, mens «Skyfall» spilte inn 5,69 millioner kroner da den hadde norsk premiere høsten 2012.

Til sammen gjennom premierehelgen ga filmen rundt 22,6 millioner i inntjening til norske kinoer, ifølge bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Premierehelgen er den mest innbringende for noen film i Norge noensinne foran «Avengers: Endgame», ifølge bransjeorganisasjonen.

Premieredagen til «No Time to Die» er også den mest innbringende for en film i Norge siden premieren på «Frost 2», som spilte inn 7,99 millioner kroner i 2019.

– Det er svært gledelig at kinoene allerede rett etter full gjenåpning ser ut til å ha tatt tilbake posisjonen på topp i publikums bevissthet og at folk har ventet på igjen å kunne nyte kinoopplevelsen med en av de største filmikonene på kinolerretet, sier Guttorm Petterson, administrerende direktør i Film & Kino.

Men det var før pandemien, og på 2. juledag, som tradisjonelt er en av de beste premieredagene på norske kinoer, skriver DN.