Pål Sverre Hagen spiller Frank Farelli i Bent Hamers nye film «The Middle Man».
Foto
Norsk Filmdistribusjon

Tre norske filmer konkurrerer i Lübeck

Publisert: 15. oktober 2021 kl 15.16
Oppdatert: 15. oktober 2021 kl 15.18

Eskil Vogts «De uskyldige», Bent Hamers «The Middle Man» og «Gritt» i regi av Itonje Søimer Guttormsen skal kappes mot et fint knippe nordiske filmer i Lübeck i november.

De er å finne i hovedkonkurransen under den nordiske filmfestivalen i tyske Lübeck, som går av stabelen 3. til 7. november.

Blant filmene de skal konkurrere mot, er danske Charlotte Sielings nye film «Margrete den første» – som har Trine Dyrholm i hovedrollen som den danske monarken som samlet Danmark, Sverige og Norge på 1400-tallet.

Filmen, der også Jakob Oftebro og Bjørn Floberg blir å se, har fått den nokså «Game of Thrones»-inspirerte engelske tittelen «Margrete – Queen of the North».

Nettopp Trine Dyrholm skal hedres under den nordiske filmfestivalen, som viser fem av den danske, prisbelønte skuespillerens filmer – som for øvrig alle har kvinnelige regissører.

– Med sin presise skuespillerstil motbeviser hun typecasting og gjenoppfinner seg selv som skuespiller for hver rolle, sier Thomas Hailer, kunstnerisk leder for festivalen.

En rekke andre norske produksjoner skal også til Lübeck når de nordiske filmdagene arrangeres for 63. gang.

I konkurranseprogrammet for dokumentarer er Emil Triers «Stol på meg» tatt ut, sammen med fire norske samproduksjoner, en av dem «Flukt» til Jonas Poher Rasmussen. Også ferske, norske serier som «Furia», «Pørni» og «Velkommen til Utmark» skal vise seg fram i Lübeck.