Simon J. Berger og Agnes Colliander i «Mini-Zlatan og verdens beste onkel». Filmen skal åpne barnefilmfestivalen i Kristiansand før det blir ordinær premiere 6. mai.
Foto
Filmbin

Barnefilmfestivalen feirer 25 år: – Vi ønsker å slå på stortromma

Publisert: 29. mars 2022 kl 09.02
Oppdatert: 29. mars 2022 kl 09.05

– Vi ønsker å slå på stortromma i anledning 25-årsjubileet, og tjuvstarter derfor feiringen helgen før festivaluka med festivalparade og familieshow. For første gang arrangerer vi også utekino på torget i Kristiansand, sier programsjef Marion Røst Heimlund.

Den nyeste filmen til Christian Lo («Bestevenner», «Los Bando») åpner årets barnefilmfest i Kristiansand. Den skandinaviske samproduksjonen «Mini-Zlatan og verdens beste onkel» er klar.

– Det er utrolig gøy og en ære at filmen får sin norgespremiere som åpningsfilm på Barnefilmfestivalen i Kristiansand, en av Norges viktigste filmfestivaler, sier Lo om premiere-æren.

I rollene i den svensktalende filmen ser vi Agnes Colliander, Simon J. Berger, Tibor Lukács, William Spetz – og Inger Nilsson.

Stor åpning

På åpningen stiller 650 barn, filmskaperne og flere av skuespillerne. Den offisielle åpningen utføres av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit via digital link.

Familiekomedien «Mini-Zlatan og verdens beste onkel» handler om Ella, også kalt Mini-Zlatan. «Hun ser fram til en drømmeuke sammen med favorittonkelen, men plutselig står en fremmed mann i gangen. Han heter Steve og er Tommys nye kjæreste», heter det om åpningsfilmen.

Ønsket å satse på barnefilm

Danckert Monrad-Krohn i Barnefilmfestivalen gleder seg til jubileumsfestival – og er svært fornøyd med åpningsfilmen.

– For 20 år siden sto Christian Lo i den store salen på Fønix kino med sin avgangsfilm fra Manchester, kortfilmen «Punktert». Allerede den gang sa han og produsent Trine Aadalen Lo noe så sjeldent som at de ville satse på barnefilm. Og det har de gjort.