Film og tv

Stopper russiske filmer fra årets European Film Award-prisutdeling: Det europeiske filmakademiet, her ved styreleder Mike Downey, følger boikottoppfordringen fra det ukrainske filmakademiet.

Det europeiske filmakademiet følger oppfordringen til Ukraina

Det europeiske filmakademiet føyer seg til de massive, globale sanksjonene mot Russland og støtter dermed filmakademiet i Ukrainas oppfordring til boikott av russiske filmer.

Publisert Sist oppdatert

European Film Academy er klar i talen der de går ut mot Russland, som startet krigen, og fordømmer sterkt Putins handlinger, som kalles «grusomme og fullstendig uakseptable».

– Det som bekymrer oss mest er ukrainernes skjebne, og våre hjerter er hos det ukrainske filmmiljøet. Vi er fullstendig klar over at flere av våre medlemmer kjemper med våpen i hånd mot angriperen. Akademiet vil derfor ekskludere russiske filmer fra årets European Film Awards, og vi støtter alle deler av boikotten, heter det i en uttalelse fra European Film Academy.

I pressemeldingen, som er undertegnet av EFA-direktør Matthijs Wouter Knol, understrekes det at man anerkjenner og setter pris på de modige filmskaperne i Russland som står opp mot krigen.

– Men i lys av et brutalt og uberettiget angrep, må vi stå sammen med våre søstre og brødre i Ukraina hvis liv er i fare.

Selv om Det europeiske filmakademiet erkjenner at man burde reagert tidligere på boikottoppfordringen, så måtte de demokratiske prosessene følges. Mens dette pågikk begynte EFA å samle inn midler og iverksette hjelpestrukturer i kulissene, opplyses det videre.

European Film Academy ble stiftet i 1988 som European Cinema Society av Ingmar Bergman, som ble den første presidenten, og 40 andre filmskapere.

Powered by Labrador CMS