Film og tv

«Jul på Månetoppen» er ett av programmene som når blir tilgjengelig på NRKs strømmetjenester etter at NRK og rettighetsorganisasjonen Norwaco er blitt enige om en ny avtale.

Enighet mellom NRK og Norwaco om strømmeavtale

Over fire måneder på overtid er NRK og Norwaco enige om betingelsene i en ny arkivavtale. Det betyr gjensyn med en rekke programmer fra før 1. januar 2015.

Publisert Sist oppdatert

NRK og rettighetsorganisasjonen Norwaco har siden i fjor høst forhandlet om hva som er rimelig betaling for at NRK kan la eldre programmer fra før 1. januar 2015 være åpent tilgjengelig i strømmetjenestene NRK TV og NRK Radio.

Mandag kom partene til enighet om en ny avtale.

– Dette gir publikum enda bedre tilgang til NRK-arkivet og dermed vår felles historie. Vi har nå mer enn en halv million TV- og radioprogrammer tilgjengelig, sier direktør Øyvind Lund i Strategi- og mediedivisjonen i NRK i en pressemelding.

Det inkluderer programmer og TV-serier som «Kodenavn Hunter», «Offshore», «Størst av alt», «Berlinerpoplene», samt de klassiske julekalenderne «Jul i Skomakergata», «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen».

Avtalen omfatter også musikkprogrammer, dokumentarinnhold, barneprogrammer og innhold som kan ha lokal verdi eller betydning for den enkelte seer eller lytter.

– Etter drøyt to år med en tidsavgrenset arkivavtale er det særlig fint at arkivavtalen igjen dekker alle eldre TV- og radioprogram uten begrensninger, og at avtalen også er utvidet til å dekke arkivprogram for perioden 1997-2014, sier Norwaco-direktør Elin Urkedal.

Avtalen gir dessuten NRK rett til å bruke klipp i nye produksjoner på radio, TV og nett og på NRKs egne plattformer og i sosiale medier.

Powered by Labrador CMS