Tante Ulrikkes ble satt opp på Rommen Scene på Stovner. Bildet er fra en prøve på stykket.
Foto
Siren Høyland Sæter

Filmen «Tante Ulrikkes vei» er satt på vent

Publisert: 16. mars 2022 kl 07.53
Oppdatert: 16. mars 2022 kl 13.17

Det opplyser produsent Fridrik H. Mar i Rubicon til Dagsavisen. Han sier også at det ikke er sikkert at regissør Iram Haq blir med videre.

I februar ble det kjent at Haq skal være hovedregissør på den nye Netflix-serien «Palomino» som etter planen skal spilles inn i løpet av 2022. Produsent Fridrik H. Mar i Rubicon sier både de og Iram Haq er innstilt på at Haq skal ha regi på «Tante Ulrikkes vei».

– Det er ingen andre regissører som har jobbet med prosjektet, og vi har heller ingen andre enn Iram i sikte. Usikkerheten ligger i prosjektet og ikke i personene. Iram Haq ønsker veldig gjerne å jobbe med prosjektet, men det handler om tilgjengelighet, og vi har ikke noe som kan låses akkurat nå. Vi er rett og slett ikke klare til å realisere prosjektet akkurat nå, sier Mar.

Bakgrunnen for at filmen er utsatt er knyttet til finansiering, manus og en ny diskusjon om dramaserie er et bedre format for prosjektet.

– Vi jobber fortsatt med å finne flere investorer, og det er et pågående arbeid. Det krever noen ganger to skritt framover og ett skritt tilbake før man har alt på plass, sier han.

«Tante Ulrikkes vei» er opprinnelig en bok fra 2017, skrevet av Zeshan Shakar. Boka handler om to ungdommer som vokser opp i Drabantby-Oslo. Shakar fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for boka.

TV-selskapet Rubicon sier de ikke er sikre på når de kan komme i gang med opptak.