Eskil Vogt er nominert til den danske filmprisen Robert for «De uskyldige».
Foto
Ali Zare / NTB

Flere nordmenn nominert til danskenes største filmpris

Publisert: 5. januar 2022 kl 12.11
Oppdatert: 5. januar 2022 kl 12.11

Flere nordmenn gjør seg gjeldende blant de nominerte til danskenes gjeveste filmpris, Robertprisen.

Eskil Vogts kritikerroste film «De uskyldige» er nominert til Robertpris i kategorien for årets ikke-engelskspråklige film. Vogts drama må kappes mot filmer som den seks ganger Oscar-nominerte «Minari» og «The Hand of God», som står på Oscar-kortlisten for internasjonale filmer.

Jakob Oftebro er nominert som beste mannlige birolleskuespiller til en Robertpris. Det er for innsatsen i «Margrete den første», med handling fra 1402 og viet den danske dronningen som samlet Danmark, Sverige og Norge i Kalmarunionen. Oftebro spiller prins Olav.

Og det er til den danske storfilmen at den norske artisten Rebekka Karijord er å høre på «Lullaby for Oluf» – prinsens danske navn – komponert sammen med svenske Jon Ekstrand. De to har tidligere stått for musikken til «I Am Greta» sammen. Nå er de to nominert til Robertpris for beste originalsang.

Den danske dokumentaranimasjonen «Flukt» er blitt en av fjorårets mest prisede filmer og er med i Oscar-racet i to kategorier. Den har norsk samprodusent, Mer Film, og nå er filmens norske lyddesigner og lydklipper Tormod Ringnes nominert til Robertpris i kategorien for årets sounddesigner sammen med sin svenske kollega Edward Björner.