Film og tv

F.v.: skuespillerne Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen spiller i regissør Erik Skjoldbjærgs nye film: «Kampen om Narvik».

Julens kinovinner ble «Kampen om Narvik»

Totalt har 46 084 publikummere tatt turen på kino for å se Erik Skjoldbjærgs mye imøtesette film, «Kampen om Narvik». Det holder til førsteplassen på den norske kinotoppen etter julehelgen.

Publisert Sist oppdatert

­Storfilmen fikk verdenspremiere på hjemmebane, i Narvik, 10. desember, mens teppet gikk opp for ordinær premiere over hele landet første juledag.

På andreplass på kinotoppen etter helgen, er James Camerons «Avatar: The Way of Water». Filmen hadde premiere 14. desember, og så langt har 249 108 kinogjengere løst billett her på berget. I julehelgen var det 25 635 som valgte seg Camerons eventyr.

Innen årets utgang ligger Camerons nye an til å nå 1 million dollar-merket globalt. Da kommer den i godt selskap: Bare «Top Gun: Maverick» og «Jurassic World Dominion» har klart å selge så mange billetter på verdensbasis i inneværende år, skriver Variety.

Her hjemme finner vi at de tre neste plassene på julens topp fem-liste innehas av animasjonsfilmene «Folk og røvere i Kardemomme by», «Teddybjørnens jul» og «Pus med støvler: Et siste ønske».

Kardemomme-nytolkningen ble besøkt av 21 095 i julehelgen, som også var premierehelgen. Medregnet førpremieren har så langt drøyt 27 000 valgt å se nyversjonen.

Teddybjørnen og co. trakk på sin side 3 674 denne helgen, mens totalt besøk siden premieren 11. november er hele 252 771

Nyeste Pus-eventyr fikk norsk premiere 9. desember, og kan så langt skilte med et besøk på 31 440. I julehelgen ville 1 717 kinogjengere se det hårete eventyret, fremgår det av Filmwebs kinotopp.

Powered by Labrador CMS