Film og tv

«Krigsseileren» og «Utvandrerne» klar for Haugesund – programmet er klart

Det nærmer seg filmfestival i Haugesund, og programmet er klart.

Publisert Sist oppdatert

Den 50. norske filmfestivalen arrangeres i Haugesund fra 20.–26. august, og åpningsdagen blir begivenhetsrik, med nye steiner på Walk of Fame (Anneke von der Lippe, Bjørn Floberg, Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen), rød løper og Amanda-prisutdeling.

Festivalens åpningsfilm er Gunnar Vikenes «Krigsseileren», som skal presenteres behørig 21. august. I hovedrollene ser vi Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann.

Filmen, som er norgeshistoriens dyreste spillefilm, får ordinær kinopremiere 23. september.

Mandag 22. august er det Erik Poppe-filmen «Utvandrerne» som skal presenteres, mens det tirsdag 23. august blant annet vanker visning av Ruben Östlunds Gullpalme-vinnende film, «Triangle of Sadness». Samme dag offentliggjøres de nominerte til Nordisk Råds Filmpris.

Filmfestivalens avslutningsfilm er den svenske «Kärleksbevis», regissert av Richard Hobert. I rollene her ser vi blant andre Rolf Lassgård og Livia Millhagen.

Nytt i år er Haugesund Barnefilmkonvent, en fagkonferanse om film og dataspill for barn og unge som arrangeres av filmfestivalen 23.- 24. august.

«Konventet, som arrangeres i samarbeid med Norsk filminstitutt og Kulturtanken, tar sikte på å bli en årlig møteplass for alle som er involvert i film og dataspill rettet mot barn og unge», skriver Norsk filminstitutt.

Powered by Labrador CMS