Film og tv

Filmregissør Eva Sørhaug.

Norsk regissør går til topps med amerikansk tv-serie

Publisert Sist oppdatert

Tv-serien «Yellowjackets» har gjort stor suksess i USA de siste månedene. Norske Eva Sørhaug er med på regi.

Sesongavslutning på serien «Yellowjackets» oppnådde de beste seertallene kanalen Showtime har sett på flere år i USA. Den første episoden gikk i midten av november, og serien har blitt veldig populær, og er blitt fulgt av opptil fem millioner seere, ifølge Dagsavisen.

Den norske regissøren Eva Sørhaug har regi på tre av de ti episodene, og hun er dermed det nærmeste man kommer en hovedregissør på serien. Etter at hun lagde sin andre spillefilm «90 minutter» i 2012, har hun hovedsakelig regissert amerikanske dramaserier.

– Det er kjempemorsomt. Jeg hadde regnet med at serien ville bli en suksess, men dette er blitt mye større enn vi hadde ventet, sier hun til Dagsavisen.

– Jeg har hatt litt flaks, og så er jeg ganske god. Og nå går det strålende. Jeg får jobbe på toppen av amerikansk seriebransje, konstater hun overfor avisen.

Sørhaug begynte som regissør på «Hotel Cæsar» i 2005. Hun står bak spillefilmene «Lønsj» (2008) og nevnte «90 minutter», før hun begynte å jobbe mot internasjonal tv-bransje. Vendepunktet kom da «90 minutter» ble tatt ut til filmfestivalen i Toronto i 2012.

Powered by Labrador CMS