Film og tv

Ida Elise Broch som nevrotisk popstjerne, og Alexandra Rapaport (til venstre) som arrogant svensk advokat i TV-serien «Julestorm».

Rapaport om «Julestorm»: – Vi trenger slike serier

Det er en skandinavisk stormønstring av stjerneskuespillere som møter deg i Per-Olav Sørensens nye TV-serie, «Julestorm».

Publisert Sist oppdatert

­Mange har i juledagene fått med seg Sørensens nye Netflix-serie, som beskrives som en skandinavisk «Love Actually». Med på skuespiller-laget er blant andre svenske Alexandra Rapaport, som mener denne typen serier trengs – spesielt i år.

– Vi har dette økonomiske stresset, jeg tror mange lever med kniven mot strupen. Mange vil oppleve denne julen som vond, og da kan man se på dette som litt koselig underholdning, sier hun.

Alexandra Rapaport spiller en stjerneadvokat som er på vei til London – og som kjemper med alt hun har for å ikke bli strandet når uværet treffer Gardermoen.

– Hun er stresset og frekk, før du blir litt mer kjent med henne. På slutten får man faktisk et lite glimt av at det ligger noe bak, og da blir seerne kanskje litt mer tilgivende, sier hun.

Nesten hele serien er spilt inn på location, på Gardermoen lufthavn.

– Det var gøy å spille inn på en flyplass. Det var et så spesielt sted å være, det var fortsatt covid og ganske rolig, forklarer den svenske skuespilleren.

På plass i serien er også svenske Valter Skarsgård, i rollen som stueren Henrik, som må passe på en hund i uværet. Han har tanker om hvorfor mange vil se filmer og serier med juletema i høytiden.

– De fanger opp følelsen som mange ønsker å kjenne på i julen, men som man strever med å få på plass. Det er trygg og koselig feelgood, og det er en god følelse når det går den veien man vil det skal gå.

Powered by Labrador CMS