Film og tv

Scene fra den nye serien "R.I.P. Henry", som har Odda som ramme. Foto: Viaplay.

Klart for premiere på Ousdals nye

Mads Ousdal spiller arrogant kirurg i en ny strømmeserie som får premiere søndag 15. januar.

Publisert Sist oppdatert

­– Å gjøre en drittsekk sympatisk, med samvittighet og indre demoner er jo en skuespillers drøm. I hvert fall min.

Det sier Mads Ousdal om sin nye hovedrolle som arrogant kirurg – som får hjernesvulst. «R.I.P. Henry» er tittelen, og den blir å se på Viaplay med premiere søndag.

Om handlingen heter det blant annet: Kirurgen Henry Johnsen har sitt virke i Odda. Han er en mann som anser seg selv bedre enn de andre ved det lille sykehuset der. Men så oppdager han at han har fått uhelbredelig hjernesvulst, med bare ett år igjen å leve – men nekter å innse dødsdommen.

Ousdal har selskap på rollelisten av blant andre Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen, Trond Høvik, Arthur Berning og danske Julie Agnete Vang. Arild Fröhlich, med «Fatso», «Doktor Proktor»-filmene, «Norske byggeklosser» og «Helt perfekt» på CV-en, har regien.

– «R.I.P. Henry» er en morsom og varm dramaserie om døden og om hvordan tilfeldigheter og krefter man ikke har kontroll over plutselig kan endre livene våre, sier Fröhlich.

Det er to velkjente manusforfattere, Linn-Jeanette Kyed («Rådebank», «Børning») og John Kåre Raake («Gåten Ragnarok», «Bølgen», «Skjelvet»), som har skapt «R.I.P. Henry».

Powered by Labrador CMS