Ligger det et potensial for «beef» i antipatien som kan oppstå mellom skjønnlitterære forfattere og kritikere? Mange norske romanforfattere deler i likhet med amerikanske reality-deltakere en fascinasjon for «drink-slapping», skriver Martin Svedman. Avbildet er Aschehougs hagefest, et av stedede kritikere og forfattere møter hverandre.

Essay

Den produktive antipatien mellom forfatter og kritiker

Forfattere og forlag trenger kanskje tradisjonelle kritikere i mindre og mindre grad for å selge bøker, men de trenger kritikk som bidrar til å opprettholde magien.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Samtiden - nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler og e-utgaven.
For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Samtiden
Nett og papir
3 mnd

99,- 275,-

KJØP

Samtiden
Nett og papir
12 mnd

1050,-

KJØP

Samtiden
Nett
1 mnd

1,- 75,-

KJØP

Samtiden
Nett
12 mnd

810,-

KJØP

Powered by Labrador CMS