Teatersjef Arne Nøst håper å finne gull når han åpner opp for ny runde med RiksPitch i regi av blant andre Riksteatret. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Riksteatret inviterer inn nye stemmer

Publisert: 16. januar 2023 kl 11.21
Oppdatert: 16. januar 2023 kl 11.21

­– Som hele landets teater må vi hele tiden lete etter nye stemmer som kan være med på å utvide tilbudet til publikum, sier teatersjef Arne Nøst. Han legger til:

– Med RiksPitch senker vi terskelen for at akkurat din historie kan bli til teater. Du trenger ikke å være etablert kunstner for å delta. Det holder at du har den beste historien og overbeviser oss om at den er verdt å satse på, sier han.

Prosjektet er et samarbeid mellom flere teatre, og noe av det som presenteres kan ende opp som turné på Riksteatret, mens andre kan bli forestillinger ved andre scener.

RiksPitch ble første gang arrangert våren 2021, og initiativet har ført til at flere nye stykker nå er på vei. Blant annet ble hiphop-musikalen «Hør’a dagbok!» av Amina Sewali pitchet, og denne våren får sceneversjonen urpremiere.

Søknadsfrist for første runde av RiksPitch er 1. mars. En jury vil da lese alle søknader og sende 10–12 kandidater videre til hovedpitchen, som skjer i Oslo under teaterfestivalen Heddadagene 16. juni.

Saken fortsetter under annonsen