Bård Andersson er programleder i «Plottet», KulturPlots podkast. Sesong 2 er ute nå.
Foto
Redaksjonen
Podkast

KulturPlot utvider podkasten «Plottet»

Publisert: 30. november 2020 kl 09.07
Oppdatert: 30. november 2020 kl 09.25

Etter en vellykket førstesesong med gode lyttertall, er KulturPlot tilbake med sesong 2 av «Plottet». Denne gangen er podkasten utvidet med intervjuer med forfattere, artister og andre kulturformidlere.

Første podkast i sesong 2 ble sluppet torsdag 26. november. Der kan du høre forfatter Jan Kærup Bjørneboe fortelle om sin roman, «En rak mann». Den tar opp temaet ensomhet – et aktuelt tema i disse koronatider. Scenekunstner og poet, Kjetil Stavenes, forteller sin personlige og tragikomiske historie, «Båten», og gir sine perspektiver på hvor fortellerkunsten står i 2020. Hvilket utbytte har vi av historier i dag? Hvordan blir de fortalt? Og på hvilken måte?

Vikingkonge

Vikingkongen Harald Hardråde står sentralt i episode 2. Tidligere TV2-journalist Jan Ove Ekeberg har skrevet spenningsserien «Den siste vikingkongen», og er ute med boken «Fredens fiende» – fjerde bind i denne serien. Skuespiller og tidligere daglig leder og medgrunnlegger av gatemagasinet Erlik Oslo, Stian Oldekjær, snakker om hvordan historiefortelling kan være viktig i forebyggingsarbeid blant barn og ungdom. Han fremfører også et utdrag av H.C. Andersens eventyr «De røde skoene».

I episode tre får vi vite hvorfor 1978 ble et spesielt viktig år for Jahn Teigen. Forfatter Øyvind Brigg, kjent fra TV2-nyhetene, har nemlig skrevet bok om Teigen dette året, sammen med medforfatter Kristian Mykleset. Mette Bøe Lyngstad driver prosjektet «Drømmefangerne», der rusmisbrukere benytter seg av fortellerkunst som en vei ut av en vanskelig tilværelse. Deltaker Cecilie Henne kommer også, for å fortelle sin egenskrevne historie «Et sittevindu».

Gikk på en smell

Det blir mange spennende gjester i podkastene fremover. Blant andre får vi besøk av artisten Halvor, som gikk på en smell. Norgesmester i litteraturformidling, Hilde Eskild, kommer også. Følg med på kulturplot.no, på Spotify eller i andre strømmetjenester for spennende og lærerike podkaster om kultur og formidling. Som i sesong 1, blir det åtte episoder også i denne runden. Episodene slippes hver torsdag fremover. Programleder og teknisk ansvarlig er Bård Andersson.

Her kan du høre første episode i sesong 2: