Nordic Screens er en av tilskuddsmottakerne. Fra venstre: avdelingsleder Lars Hansen og musikalsk konseptutvikler Egil Skurdal.
Foto
Nordic Screens

757 000 kroner til ung kulturnæring

Publisert: 14. oktober 2021 kl 11.09
Oppdatert: 24. november 2021 kl 02.07

Støtteordningen Neste Generasjon ble lansert i juni 2021 av by:Larm i samarbeid med Creo Oslo, MØST og Oslo kommune.

– De yngste i bransjen har mistet viktige år i etableringsfasen det siste halvannet året. Dette rommet for utvikling får man ikke tilbake på et blunk. Gjennom Neste Generasjon legger vi handling bak ordene om å få de unge tilbake i jobb i kulturbransjen, sier pressesjef i by:Larm, Erik Egenes, om bakgrunnen.

Oppdragsfinansieringen har en ramme på fem millioner kroner og retter seg mot prosjekter som hyrer inn unge kulturnæringsaktører under 29 år i Oslo.

I runde to går 757 000 kroner til unge kulturnæringsaktører, og her er det 13 prosjekter som får støtte til å honorere en ung kulturnæringsaktør.

«Det er stor spennvidde i prosjektene – alt fra utsmykning av studiolokaler til oppdrag for produsenter, grafiske designere og filmmusikere», heter det i pressemeldingen.

En av tilskuddsmottakerne i denne runden er produksjonsselskapet Nordic Screens. De har fått støtte til å hyre inn Egil Skurdal som musikalsk konseptutvikler.

– At by:Larm har denne ordningen gjør at vi kan få realisert flere av prosjektene vi har sammen og fortsette å utvikle hverandre videre. Egil er et stort talent, som det er veldig gøy å få jobbe med, sier avdelingsleder Lars Hansen i Nordic Screens.

Tildelingene varierer mellom 16 000 og 100 000 kroner. Neste søknadsfrist for ordningen er fredag 15. oktober, framgår det i pressemeldingen.