33 julehefter med et samlet opplag på 1,3 millioner er Egmont Story House-utbudet for julen 2021.
Foto
Egmont

Det flommer av julehefter – med spinoffs fra både «Tre nøtter»-filmen og NRKs julekalender

Publisert: 18. november 2021 kl 15.55
Oppdatert: 18. november 2021 kl 15.55

Astrid S som Askepott er blant nykommerne i juleheftejungelen.

Samtidig med «Tre nøtter til Askepott»-premieren på kinoene rundt i landet slapp Egmont løs det tilhørende juleheftet. Det er blant forlagshuset 33 julehefter med et totalopplag på 1,3 millioner julen 2021.

15 av Egmont-titlene er norske, deriblant Herborg Kråkeviks «Juleroser» og «Barnas Juleroser», «Detektivbyrå nr. 2» «Tuss & Troll», «Nr 91. Stomperud», «Smørbukk» og «Norsk Donald» – som også gis ut på nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk. Det vanker også litterære hefter som «Juledamer» – som er Unni Lindell og Anne B. Ragde i tospann, «Hellig Jul» og «Julekrim».

Om bord i Egmont-julesekken er også utenlandskættede klassikere som «Knoll og Tott», «Billy» og «Asterix».

Forlaget Vigmostad & Bjørke byr på både tegneseriehefter, litterære hefter og julekalenderhefter – til sammen ti titler. Blant annet «Vikapakket», som beskrives som en fantastisk julefortelling om den magiske kraften i vennskap. Skrevet av Mads Løken og illustrert av Nikolai Lockertsen er dette en historie som utfyller universet fra NRKs nye julekalender av året, «Kristiania Magiske Tivolitheater». Også NRK Supers julekalender, «Øisteins juleblyant», har fått sitt eget julehefte.

«Falchs Jul», som humoristen Sigmund Falch står bak, er tilbake etter fem års pause med sin kombinasjon av gamle bilder med finurlige, varme og tidvis absurde bildetekster. Oddgeir Bruaset fortsetter å utforske norske julesanger i «Juleklang», mens «Prøysens jul» byr på både klassikere og mer ukjente såkalte lørdagsstubber.

Margit Sandemo-fans kan kose seg med å lese om juleforberedelser og høytid på Ulfåsa slott, der morfaren hennes bodde som barn. De kan også lære seg å lage hennes spesielle julestjerner i papir og hennes juledesserter. Men det blir også tegneseriehefte-klassikere som «Kapteinens jul», i år fylt med 60-tallsserier, «Jens von Bustenskjold» og «Sølvpilen».

Juledebutant er derimot «Dunce» av Jens K. Styve, som Strand forlag nylig meldte vil dukke opp som julehefte.

Et annet julehefte er «Vintervarme», som Bastion forlag står bak: Der har man samlet tre «morsomme og rørende historier til ettertanke» – og med julestemning – av bestselgerforfatterne Jojo Moyes, Catherine Isaac og Santa Montefiore.