Kulturbransjen

STYRET HAR SKYLDEN: Tidligere teatersjef ved Hålogaland Teater i Tromsø, fikk sparken høsten 2018. At to andre har kunstneriske ledere har mistet jobben i Nord-Norge siden, mener hun er styrenes feil.

På kort tid har tre kunstneriske toppledere i Nord-Norge mistet jobben – peker på dårlig styrearbeid

Publisert Sist oppdatert

Like før påske sluttet kunstnerisk direktør for Bodø2024 på dagen etter bare fem måneder. Hun er den tredje kunstneriske topplederen i Nord-Norge som har mistet jobben siden høsten 2018. Da ble teatersjef Inger Buresund ved Hålogaland Teater i Tromsø avskjediget etter to og et halvt år i jobben. Den avgjørelsen ble derimot senere omgjort.

Siden da har Jérémie McGowan blitt sagt opp, saksøkt og tapt rettsaken mot sin tidligere arbeidsgiver Nordnorsk Kunstmuseum.

Buresund, som fikk sparken som teatersjef, sier til Klassekampen at hun synes det er påfallende at tre kunstneriske toppledere i Nord-Norge rett og slett fjernes. Hun mener fellesnevneren for de alle tre er at ingen av dem kommer fra Nord-Norge og at alle har fotfeste i en samtidig kunsttekning. Buresund er nå kunstnerisk direktør i Ibsen International.

Hun peker på styrene som mulig årsak, og da spesielt styrelederne. Hun synes styrelederne har fått ganske vide fullmakter i alle de tre sakene, og at de i alle tre tilfeller er snakk om styreledere med for lite kulturfaglig kompetanse.

Powered by Labrador CMS