Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) oppfordrer folk til nå å oppsøke kulturlivet.
Foto
Stian Lysberg Solum / NTB

Deler av kulturlivet sliter med å fylle opp salene

Publisert: 23. februar 2022 kl 09.12
Oppdatert: 23. februar 2022 kl 09.12

Selv om det ikke lenger er smitteverntiltak eller antallsbegrensninger i kulturlivet, må flere aktører likevel avlyse eller utsette planer.

Da regjeringen 13. februar fjernet nesten alle koronatiltak, opphørte også stimuleringsordningen for kulturlivet.

Forskriften forutsatte at tilskuddene ble gitt til arrangement som måtte nedskalere som følge av nasjonale koronabegrensninger.

Flere kulturaktører frykter at overgangen vil ramme særlig små og mellomstore artister og arrangement, skriver Stavanger Aftenblad. Årsaken er at disse aktørene ikke har råd til å tape penger på halvfulle benker.

– Folk løper ikke inn i konsertsalene på samme måte som de går ut og kjøper en pils. Det betyr at mange konserter i mars på langt nær kommer til å være utsolgt. Dette burde departementet ha sett og fått en ordning i en overgangsfase, sier artistmanager Eivind Brydøy til avisen.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) peker på at stimuleringspakkene kun gjelder ved smittevernrestriksjoner, men sier at regjeringen nå jobber med en arrangørstøtte for disse aktørene.

– Stortinget har bestemt at det ikke kan gis stimuleringstilskudd dersom arrangementet ikke er underlagt smittevernrestriksjoner. Jeg håper virkelig at folk i hele landet nå oppsøker og finner tilbake til konsertscenene, til kulturhus, forestillinger, teater og revy, sier hun til Aftenbladet.