Oslo kommune er blant dem som fra før har fått innvilget støtte. De skal lage en utstilling som skal ha et skeivt blikk på samlingen og historien til Vigelandmuseet og Vigelandsparken.
Foto
Aage Storløkken Aktuell / NTB

Mer penger til Skeivt kulturår

Publisert: 14. mars 2022 kl 09.28
Oppdatert: 14. mars 2022 kl 10.52

I år er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge, noe som skal markeres med et kulturår.

Kultur- og likestillingsdepartementet har gitt Kulturrådet i oppdrag å fordele overskudd fra Norsk Tipping til tiltak og arrangementer under Skeivt kulturår. I desember i fjor fordelte vi fem millioner kroner til 25 prosjekter, og nå skal ytterligere fem millioner fordeles.

Det fremgår i en pressemelding fra Kulturrådet.

LES OGSÅ: Under 10 prosent av søknadene til Skeivt kulturår har fått innvilget støtte.

Tilskuddsordningen retter seg mot kunst- og kulturfeltet, arkiv-, bibliotek- og museumssektoren, skeives organisasjoner, ulike pride-organisasjoner, samt andre aktører som engasjerer seg i skeives historie og virke. Prosjekter som bidrar til økt synlighet, mangfold og inkludering av og for skeive vil prioriteres. Det kan ikke søkes om mer enn 500 000 kroner per tiltak. 

Eventuelle søkere som ikke nådde frem i forrige runde, må søke på nytt hvis de ønsker å fremme en ny søknad. Søkere som fikk tilskudd i forrige runde, kan også søke i denne runden.  

Søknadsskjemaet åpner 1. april, og siste frist for å sende inn søknaden er 22. april kl. 13.00.