Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Foto

Gorm Kallestad / NTB

Kulturministeren forlot møte med bransjen etter fem minutter – flere reagerer

Publisert: 10. januar 2022 kl 10.25
Oppdatert: 10. januar 2022 kl 10.30

69 ulike organisasjoner var samlet til det digitale høringsmøtet på invitasjon fra Kultur- og likestillingsdepartementet. Kulturministeren forlot møtet etter en fem minutters velkomsthilsen. Flere av deltakerne er provoserte.

Det skriver Dagbladet

Tema for møtet var kompensasjonsordningen for kulturlivet. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen ønsket selv velkommen til møtet, men etter innledningen, takket hun for seg. Hun skulle til Slottet for å delta i statsråd.

– Jeg ble så provosert. Flere av oss oppfattet det at hun hadde innkalt til innspillsmøte som vår kulturminister, men så viser det seg at hun skal møte i Kongen i statsråd, sier Hege Strand, daglig leder i Trondheim Lyd og nestleder i Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon, til Dagbladet.

– Jeg oppfatter det som respektløst. Tenk om jeg skulle innkalt mine ansatte til innspillsmøte og så gått fra møte etter fem minutter og overlatt ansvaret til en mellomleder. Det hadde ikke blitt godt mottatt og jeg ville aldri gjort det selv. Hun svikter oss som leder da hun dro, sier hun videre.

Joël Louis Schwalenstöcker er styreleder i organisasjonen NEMAA for booking- og managementbyråer. Han deltok også på møtet, og reagerer i likhet med Strand. Leder for interesseorganisasjonen Norske konsertarrangører Tone Østerdal sier hun også deler oppfatningen av det som skjedde.

Dette sier Trettebergstuen

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier til Dagbladet at møtet fredag i utgangspunktet var et administrativt møte, der hun vanligvis ikke ville deltatt. Dette skriver hun i en e-post til avisa:

–  Ingen fra politisk ledelse pleier vanligvis å delta i slike møter, men siden dette er så viktig for oss, ønsket vi å være med. Derfor deltok jeg på starten før jeg måtte dra til kongen i statsråd, men både min statssekretær som har ansvaret for kultursektoren, og min politiske rådgiver deltok på hele møtet. Det er synd at det oppfattes som en nedprioritering, når dette fra vår side var det motsatte.