Kulturbransjen

Kristin Danielsen er direktør i Kulturrådet.

Kulturrådet snur om navneendring

Publisert Sist oppdatert

I høst ble det kjent at deler av Kulturrådet skulle endre navn. Nå utsetter de dette, blant annet etter innspill fra Språkrådet.

I september i fjor ble det kjent at Kulturdepartementet hadde bestemt at virksomheten Kulturrådet, også kjent som Kulturrådets fagadministrasjon, skulle endre navn til Kultur Norge.

Endringen skulle tre i kraft fra og med 1. januar 2022.

– Dette er en god løsning som tydeliggjør våre ulike roller og gir bedre oversikt for brukerne, sa direktør Kristin Danielsen den gang.

Like før jul ble det derimot bestemt at de likevel ikke ønsker å endre navn til Kultur Norge:

– Kulturdepartementet bestemte før jul å utsette navneendringen og finne et annet navn enn Kultur Norge, blant annet etter innspill fra Språkrådet. Det er foreløpig ikke satt noen dato for når det nye navnet vil bli fastsatt eller tatt i bruk, sier Thomas Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Kulturrådet, og legger til:

– Det vil uansett ikke medføre endringer i Kulturrådets organisering, arbeidsoppgaver eller stillingstitler. Hensikten med navneendringen er utelukkende å klargjøre forskjellen mellom administrasjonen, som utfører en rekke forvaltningsoppgaver på vegne av departementet, og rådskollegiet, som forvalter Norsk kulturfond på en armlengdes avstand fra myndighetene.

Powered by Labrador CMS