Kulturbransjen

Kunstner Morten Traavik.

Mener norske kulturinstitusjoner spiller på lag med Putin

En rekke norske kulturinstitusjoner boikotter russiske kunstnere. Kunstner Morten Traavik mener dette bekrefter styresmaktenes propaganda om at Vesten forakter Russland.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av invasjonen av Ukraina har en rekke norske kulturinstitusjoner kuttet forbindelsene med Russland. Russiske kunstnere og institusjoner har den siste tiden blitt boikottet av mange.

Kilden kulturhus i Kristiansand avlyste for eksempel en planlagt gjesteopptreden med et ballettkompani fra St. Petersburg – og Munchmuseet har gitt beskjed om at de vil kutte sine forbindelser til russiske kulturarbeidere. Den norske Opera har bedt sine medlemmer om å avbryte alt samarbeid med statsfinansierte russiske kunst- og kulturinstitusjoner.

Liten sans for boikott

– Jeg forstår ikke hva Kultur-Norge vil oppnå med en boikott av Russland, sier kunstner Morten Traavik til Klassekampen.

Han mener vi risikerer at de mest kritiske og framskrittsvennlige stemmene i Russland blir stengt inne og overlatt til seg selv.

LES OGSÅ: – Vi ønsker ikke å boikotte enkeltkunstnere.

Traavik mener de som tar til orde for en kulturboikott, går de russiske makthavernes ærend.

– De spiller på lag med Putin.

Han peker også på at man gjennom en kulturboikott vil risikere å skyve bort russiske kulturarbeidere som nå står under det han omtaler som et knallhardt press.

Powered by Labrador CMS