Kulturbransjen

Festivalsjef for Protestfestivalen i Kristiansand, Svein Inge Olsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Styret i Protestfestivalen trekker seg

Publisert Sist oppdatert

Styret i Protestfestivalen, som holdes i Kristiansand hvert år i september, trekker seg med umiddelbar virkning.

– Uenighetene mellom styret og festivalleder er for store. Det er blitt tydeligere gjennom disse to årene at vi ikke fungerer som et reelt styre, når selv de minste forslag til endringer ikke har blitt akseptert av festivalleder, skriver styret i sin begrunnelse.

De peker på at de i har lagt ned en betydelig innsats langt utover vanlig styrearbeid, gjennom utstrakt bruk av fritid, og med sterkt ønske om å få festivalen på fote igjen.

De to siste årene har festivalen gått med overskudd, det siste året med over 100 000, til tross for lave publikumstall.

Styret sier de har ønsket å markere et skarpere skille mellom kommunikasjonen som kommer fra Protestfestivalen formelt og festivalleder privat.

Styret sier de trekker seg i respekt for at Protestfestivalen er festivalleders livsverk og den jobben han har lagt ned over mer enn 20 år for denne viktige og unike festivalen.

Øyvind Økland er leder i styret og Harald Eikeland Farzaneh Pezeshki, Helge Drange Odd Mjåland er medlemmer.

Protestfestivalen er organisert som en stiftelse. Det har også tidligere vært uenighet mellom styret og festivalleder Svein Inge Olsen.

Dette sier festivallederen

– Styret har vært aktivt, og gjort en stor innsats. Det vil jeg takke dem for. Jeg reagerer på tidspunktet for å trekke seg; få uker før funksjonstida uansett går ut, skriver Svein Inge Olsen i en e-post, og videre:

– I meldinga trekkes forbedring av økonomien fram. Det nevnes ikke at jeg som festivalleder satte opp budsjett, som styret godkjente uten særlig endring. I tillegg nevner pressemeldingen stor sponsorvilje. Styret var delaktig i de faste søknadene. Sponsorene er det ellers jeg som har skaffet. Administrasjonen i kommunen har gitt honnør for at Protestfestivalen har mange sponsorer fra næringslivet.

Han ønsker ellers å holde seg utenfor og ikke kommentere dette noe mer, men skriver at det hører med til historien at pressemelding er sendt ut uten at alle i styret ønsket det.

– Og to av styremedlemmene gikk av helsemessige årsaker, men det forteller ikke styreleder. Synes det er greit at det kommer fram.

Ellers legger han til at det er komplisert og krevende i et samfunn med så mye politisk korrekthet å være motstrøms i dag – og at det er derfor Protestfestivalen finnes.

Powered by Labrador CMS