Nå tar vi skrittet fullt ut og innlemmer KulturPlot i Samtiden. Slik vil vi nå ut til flere lesere, sier ansvarlig redaktør Magne Lerø. Foto: Aurora Hannisdal.

Samtiden og KulturPlot slås sammen

Publisert: 6. januar 2023 kl 10.51
Oppdatert: 12. januar 2023 kl 14.58

­– KulturPlot og Samtiden har i høst utvidet det redaksjonelle samarbeidet. Nå tar vi skrittet fullt ut og innlemmer KulturPlot i Samtiden. Slik vil vi nå ut til flere lesere, sier ansvarlig redaktør Magne Lerø

Samtiden er Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift, grunnlagt i 1890 av professor i nordisk litteratur, Gerhard Gran.

KulturPlot har røtter i Magasinet Plot som ble etablert i 2013 og i Kultmag som var en videreføring av «Kulturnytt» som ble startet av Kulturdepartementet og forankret i Norsk Kulturråd, daværende Statens Idrettsråd og Statens Ungdomsråd i 1979.

De siste årene har Samtiden kommet ut med fire utgaver hvert år. Framover blir det seks utgivelser og sidetallet økes. Planen er å publisere rundt 100 tekster i papirutgaven. Tekstene bli også lagt ut på nettsiden etter at papirutgaven er ute hos abonnentene.

Sammenslåingen vil ikke føre til redusert bemanning. Planen er å publisere 500 egenproduserte saker i 2023 i tillegg til flere hundre notiser og korte nyhetssaker.

Samtiden på papir skal være det Samtiden alltid har vært. Her gås det i dybden, og leseren kan glede seg over gjennomarbeidede tekster om aktuelle temaer i vår samtid.

Hvert nummer vil ha et tema med fem til syv eksterne bidragsytere, i tillegg til et par artikler fra egne journalister og tre, fire bidrag knyttet til Kulturkritikk.

Merkevaren Samtiden vil i 2023 bli utvidet til også å omfatte en kulturavis med daglig publisering.

– Litteratur har alltid vært sentralt i Samtiden. Slik vil det fortsatt bli. På nettsiden vil Samtiden omfatte hele kulturlivet. Her skal vi kaste lys over samtiden ved å skrive om bøker, film, teater, musikk og kunst. Vi vil hente fram aktører innen kulturfeltet som vil formidle til vår samtid, sier Lerø.